Thursday, January 19, 2012

Interviul Emirates

 
Intotdeauna am avut convingerea ca lucrurile se intampla pentru un anumit motiv. Poate si datorita acestei "credinte" am reusit sa trec mai usor peste momentele mai putin placute din viata mea. De cand am reusit sa obtin acest job la Emirates, mi-am dat seama ca m-am nascut sub o stea norocoasa...sau poate are de-a face si faptul ca mereu sunt optimista si vesela. Pe 29 ianuarie voi pleca pentru o perioada de 3 ani in Dubai, ca si stewardesa...

  Nu va mai plictisesc cu filozofiile mele de viata pentru ca sunt multe; asa ca voi trece direct la ceea ce va intereseaza: cum am ajuns sa fiu stewardeza la Emirates? Ei bine, primul lucru pe care trebuie sa il faci daca iti doresti o cariera de genul asta este sa accesezi  www.lalsatinternational.ro . Lalsat este firma de recrutare care organizeaza interviurile pentru Emirates. Dupa ce ai trimis CV-ul plus doua poze la adresa pe care o gasesti pe site-ul de mai sus, esti selectat sau nu sa te prezinti la interviu.

  1. Ziua 1- interviu cu Lalsat

  Consta in doua probe : un test scris de engleza ( 20 de minute ) si o activitate de grup. Este foarte important sa cunosti bine limba engleza. Group assignment-ul consta intr-o discutie in limba engleza pe care o ai cu colegul din stanga ta. In 3 minute trebuie sa afli cat mai multe lucruri despre el/ea si sa prezinti in fata grupului ce ai aflat.

  2. Ziua 2 - interviu cu recrutorii de la Emirates

  Inainte de toate, va spun ca trebuie sa va inarmati cu fooarte multa rabdare. Eu am stat la acest interviu de la 8 dimineata la 23:30. Ziua incepe cu o prezentare a companiei, a Dubaiului si a ofertei. Urmeaza apoi prima proba, care este si de data asta o activitate de grup. Pe noi ne-a pus in 2 grupuri de cate 35 de oameni fiecare. Intai a trebuit sa aflam care este destinatia preferata a colegului nostru si sa vorbim in fata grupului despre acest subiect. Tema urmatoare a fost sa ne punem de acord asupra a ceea ce este mai important intr-o meserie - partea teoretica sau practica si sa explicam alegerea facuta. Recrutorii voi mai ales sa vada cum comunici cu grupul, nu neaparat ce raspuns ati dat.

  Cei care au trecut de aceasta proba intrau la testul de engleza - test scris care dureaza o ora. Daca stii cat de cat engleza, nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme.

  Ultima proba a zilei consta intr-o noua activitate de grup - grupul nostru trebuia sa puna bazele unei noi planete si trebuia sa aleaga 3 elemente, 3 profesii pe care le-am lua cu noi si 3 clase sociale pe care nu le-am lua cu noi.

  Dupa fiecare proba, mai erau cativa eliminati. Ceea ce este cu adevarat frustrant este faptul ca daca esti eliminat, nu ti se da feedback...nu iti spune nimeni ce ai gresit, de ce nu ai trecut mai departe. Nu pot sa spun ca exista un tipar anume de persoana pe care il cauta...cred ca cel mai important este sa fii naturala, sa zmbesti mult, sa nu incerci sa domini conversatia in activitatile de grup. Din cei 70 care eram la inceputul zilei, pentru interviul final am ramas 40- un numar destul de mare din cate ne-au zis cei de la Lalsat.

  3. Ziua 3 - Interviul final

  Interviul final consta intr-o discutie fata in fata cu unul dintre recrutori. In general te intreaba despre tine, despre ce ai studiat, de ce vrei sa devii stewardeza. Am uitat sa mentionez faptul ca inainte sa vii la acest ultim interviu vei da un test psihologic. Pe baza raspunsurilor tale, recrutorul iti va adresa anumite intrebari, asa ca fii sincera cand completezi testul.
   Din punctul meu de vedere nu trebuie sa ai emotii, e mult mai bine ca discutia sa fie una ca intre prieteni..pana la urma nu te intreaba ceva care presupune un anumit raspuns corect. Am intrebat-o la sfarsitul interviului pe recrutoare ce cauta ei de fapt si mi-a raspuns ca vor persoane calme, care sa aiba simtul umorului si carora sa le placa sa lucreze cu oamenii.
  



  Am citit pe multe forumuri tot felul de prostii - ca ei cauta blonde, inalte si frumoase. Eu cred ca mai degraba conteaza impresia pe care le-o lasi la interviuri, daca ei cred ca esti potrivita pentru astfel de job. Asa ca nu va lasati descurajate si mergeti acolo cu toata increderea!

 Multa bafta!

PS: Cei de la Emirates recruteaza din nou in luna februarie !

201 comments:

1 – 200 of 201   Newer›   Newest»
girlie girl said...

Buna Monica!
Voiam sa te intreb daca pt interviuri trebuie sa adoptam aceeasi tinuta pe parcursul tuturor celor 3 zile, si daca trebuie sa fii machiata si cum.

Unknown said...

Buna, imi cer scuze pentru intarziere..de abia acum am vazut mesajul si sper sa nu fie prea tarziu. Nu este neaparat sa porti aceeasi tinuta, important este sa arati profesionist. Machiajul recomand sa fie unul cat mai natural...fond de ten si blush insa la ochi pune-ti ceva de culoare pamantului ( cafeniu, crem, auriu dar nu stralucitor - earth colours )..good luck!

Anonymous said...

Buna Monica, mi-ar placea sa urmez o scoala de stewardese si pe viitor sa ajung sa profesez in domeniu, cum ma sfatuiesti sa ma pregatesc din timp avand in vedere ca eu mai am 1 an pana termin liceul ?


Mersi, te pup.

Unknown said...

Buna :) mi-ar placea sa iti pot raspunde la aceasta intrebare cu niste lucruri mai concrete pe care ar trebui sa le faci insa, din pacate nu sunt in masura sa fac acest lucru. Eu nu m-am gandit niciodata ca voi ajunge sa am acest job...dar singurul sfat pe care ti-l pot da este ca daca intradevar iti doresti sa faci asta, nu ezita. Din cate stiu, in prezent in Romania cei de la WizzAir recruteaza si iti platesc trainingul...ceea ce este destul de important avand in vedere ca scoala de aviatie la noi este in jur de 3000-4000 de euro.Emirates iti plateste scoala si sunt ff multe avantaje. Cerinta minima este sa ai bacul luat..deci dupa ce termini liceul, daca nu vrei sa urmezi o facultate ( desi te sfatuiesc din tot sufletul sa o faci ) poti aplica pt Emirates. Nu iti cer pregatiri anterioare..poate doar daca ai avea studii in domeniul serviciilor/turism..ceva d genul.. Sper sa ajungi la un moment dat sa faci ceea ce iti place! Te pup si multa bafta!

Anonymous said...

Buna,
Am dat din intamplare de blog-ul tau si imi surade ideea job-ului tau. As vrea sa stiu cat timp reusesti sa petreci pe acasa (Romania), sau trebuie sa te muti in strainatate?
Mersi frumos!

Unknown said...

Din pacate ( sau din fericire ) trebuie sa te muti in Dubai...deocamdata Emirates-ul nu zboara la Bucuresti dar am inteles ca sunt in discutii. Primele 6 luni nu prea ai cum sa mergi acasa pentru ca esti in perioada de proba insa dupa poti merge in fiecare luna cu usurinta. Ai foarte multe avantaje care iti permit sa ajungi acasa fara mari eforturi financiare. De exeplu ai reducere de 90% cu toate companiile cu care Emirates colaboreaza ( printre care si Tarom ), in destinatii din toata lumea. Viata in Dubai este foarte frumoasa, daca esti o persoana deschisa si prietenoasa. Eu pana in acest moment nu am un singur lucru negativ sa spun despre viata mea de aici si despre acest job. Este o sansa unica de care trebuie sa profiti daca iti este oferita.

Ioana Bucur said...

Buna Monica, vreau sa iti spun sincera ca te invidiez :). Te invidiez pentru job-ul tau, care este pur si simplu perfect. Esti foarte frumoasa si ai prieteni (chiar si pentru 24 de ore) frumosi.
Vreau sa fiu si eu cabin crew si o sa aplic la Emirates. Inca ma pregatesc pentru interviu, pentru ca sincera nu sunt stapana pe limba engleza dar muncesc din greu pentru asta. Totusi am mari emotii si nu sunt convinsa ca sunt ceea ce cauta ei, si aici ma refer la aspectul fizic, nu am dantura perfecta, poate nu am personalitatea pe care o cauta ei, nu stiu. Totusi imi doresc foarte mult sa fiu acceptata si vreau sa te felicit si sa iti spun inca odata ca sunt invidioasa pe tine :). Toate cele buna :).
Ioana.

Anonymous said...

salut, e o placere sa citesc blogul tau, si mi-a mai venit inima la loc pentru ca si fete destepte, educate si ,,nesapalte pe creier,, sunt alese sa faca jobul asta- spun asta nu din cauza convingerilor personale ci a ceea ce am citit pe forumuri. Si eu vreau sa fac jobul asta dar pentru scurt timp, 3-4 ani maximum, pentru ca am auzit ca afecteaza mult sanatatea sub mai multe aspecte (se vehiculeaza ca dupa 5 ani de zbor le este interzis stewardezelor sa doneze organe, din cauza radiatiilor puternice la care sunt supuse.. dar ma mai interesez daca e adevarat, suna cam.. apocaliptic :) ).. Am aplicat acum la Emirates si astept raspunsul :). Chiar de trec de etapa de recurutare- si imi trebuie ceva noroc, pentru ca sunt cam la limita cu acel 212-, o sa am dubii in legatura cu examenul medical.. Dar vedem noi
Pana atunci, keep us posted si felicitari !
p.s. ai terminat FJSC?

opal

Unknown said...

@Ioana- Multumesc pentru cuvintele frumoase. Asa cum am spus fiecarei persoane care mi-a scris ca vrea sa faca aceasta meserie, iti spun si tie: daca iti doresti cu adevarat, lupta cu toate resursele. Niciodata nu stii de unde sare iepurele. Mie mi s-a schimbat viata intr-o luna, de la avea un job in care nu eram platita cu nimic , la a avea totul. Nu iti face griji, aspectul fizic nu este cel mai important- importanta este personalitatea si deschiderea pe care o ai fata de oameni. Ai incredere in tine si fii pozitiva!

@anonymous :) : multumesc si tie pentru vorbele de incurajare. Si eu am venit cu gandul sa fac jobul asta maximum un contract ( 3 ani ) dar deja incep sa imi schimb parerea, avand un tel bine stabilit inca de pe acum. Intradevar, sunt si dezavataje, ca in orice job. Oricum, daca afli mai multe despre cum afecteaza sanatatea zborul, te rog sa imi scrii si mie mai in detaliu. Nu-ti face griji cu recrutarea, zambeste, fii pozitiva si vei avea lumea la picioarele tale ( la propriu!! ).

Unknown said...

PS - am terminat FJSC-ul :)

Anonymous said...

am uitat sa te intreb, tu ce inaltime ai ? :)

Anonymous said...

Si eu am terminat FJSC, in 2007 :) sectia de advertising. si eu multam pt incurajari, tocmai am primit invitatie la prescrening :). te pup.
eu sunt bianca (opal)

Anonymous said...

prescreening :D.
am o prietena la emirates, o cheama irina.. poate o stii? aa..si .. n-ai facebook, nu? (ca nu te-am gasit :P)

Anonymous said...

Buna ! Am si eu o intrebare: dupca cat timp e posibil sa te intorci in tara? adica sa-ti iei concediu? si dupca cat timp a fost posibil sa chemi pe cineva la tine? multumesc anticipat !

Anonymous said...

buna ! esti obligat sa ramai 3 ani la ei? de exemplu poti sa renunti la contract dupa 3-4 luni daca nu reusesti sa te adaptezi?

Unknown said...

Sa te intorci in tara poti dupa cele 6 luni de proba. Poti chema la tine pe oricine,oricand, timp de 60 de zile pe an. Nu esti obligat sa ramai la ei...dar daca renunti inainte de terminarea perioadei de proba trebuie sa platesti ceva...nu stiu exact cat pentru ca daca ai ajuns aici trebuie sa patesti ceva foarte grav sa vrei sa renunti :)

Ioana said...

Buna,Monica!cautand un job de cabin crew am dat de blogul tau...sa stii ca esti binecuvantata!!Ce e mai frumos decat sa fii mereu in contact cu oamenii,sa afli lucruri noi despre diferite culturi,religii etc?!Acesta este si visul meu...dar din pacate,pentru mine s-ar putea sa fie cam tarziu!Am 26 ani...cu engleza ma descurc,dar nu pot spune ca excelez...iar ca sa ma pun la punct cu asta mi-ar mai lua sigur jumatate de an,daca nu un an intreg!tu ce parere ai?merita sa incerc?Mult succes in continuare!

Unknown said...

Buna Monica!Cautand informatii despre cum decurge interviul pentru cabin crew la Emirates Airline am gasit blogul tau care este foarte interesant pentru toate fetele care vor sa lucreze in acest domeniu! Am fost si eu selectata pentru interviul de prescreening care va avea loc pe 1 noiembrie la Cluj si as avea nevoie de un sfat din partea ta!:) Eu stiu engleza la un nivel mediu si din ce am mai citit pe internet se cere nivel avansat. Tu ce zici, se poate descurca si o persoana cu nivel mediu? Testele in engleza sunt de gramatica? Si mai am o retinere in ceea ce priveste faptul ca eu nu am mers niciodata cu avionul.Conteaza mult aspectul acesta?Multumesc!Iti doresc mult succes in tot ceea ce faci si te felicit pentru ca esti o fata ambitioasa si ai reusit ce ti-ai propus!

Unknown said...

you'r a life savior!mersi pt ca existi si faci acest blog ! am si eu o intrebare la tine pentru ca in 4 zile am preecreningul ...testele de engleza sunt in genul TOEFL,Cambridge,CAE ..? ce carti recomanzi ?

Ms anticipat !

Unknown said...

@Ioana- Buna Ioana. La cei 26 de ani ai tai esti in floarea varstei...cum sa nu merite sa incerci sa iti implinesti un vis? Merita toate eforturile tale si nu numai atat! Am colegi care au 32 de ani si au venit in acelasi timp cu mine. Intradevar, engleza este o cerinta obligatorie, pentru ca esti singura limba in care se vorbeste aici...nu trebuie sa stii la perfectie ( gramatica, etc ) ci la nivel conversational. Ia-ti carti si citeste in engleza, asa iti vei imbunatati cu siguranta limba.

@Georgiana - Georgiana testul de engleza este, din pacate, o proba eliminatorie. Nu stiu cat de mult te descurci cu engleza, de aceea nu-mi pot exprima parerea. Tot ce pot sa iti spun este ca daca ai fost selectata, du-te cu incredere si da tot ce ai mai bun. Citeste articole in engleza, carti si sigur te va ajuta. Nu trebuie sa stii totul, dar sa te descurci in engleza este esential. Multumesc pentru incurajari si iti doresc multa bafta!

@Carmen - Scuze pentru intarziere Carmen, am fost plecata in concediu. Testele de enlgleza nu sunt atat de grele precum cele IELTS sau Cambrigde. Trebuie sa poti purta o conversatie, atat. Orice ai citi in limba engleza, sunt sigura ca te-ar ajuta- articole, carti...orice... multa bafta!

Gianina said...

buna , felicitari pt job , sper sa am si eu noroc ca tine, am fost invitata la pre screening ul din cluj si am citit ce ai scris tu despre in ce consta interviul,si nu stiu cam ce raspuns as putea oferi daca m-ar intreba de ex. testul de engleza cu planeta, tu ce ai zis? si ce raspunsuri s-au mai dat?? si daca ai putea sa exemplifici , niste raspunsuri care leai dat tu sau care crezi ca ar fi corecte pt a trece de interviu ...

Anonymous said...

hey de unde fac rost de ref number?de pe siteul lor?am aplicat dar nu il gasesc.ma poti ajuta?

Anonymous said...

Buna Monica. La interviul final te intreaba si ce stii despre Dubai si despre Emirates Airline? Sau sunt doar intrebari personale?
Mersi!

Ruxandra N. said...

Buna Monica .
In primul rand felicitari pentru curajul sa alegi un asa job, si sunt convinsa ca te bucuri din plin de aceasta experienta :)
Mi as dori si eu sa aplic pt acest job, insa vroiam sa ti cer parere.
Cu mana intinsa si pe varfuri masor cam 210.5 cm...crezi ca mai are rost sa incerc ?:D Multumesc anticipat

Unknown said...

Ruxandra, din cate stiu ei sunt foarte stricti in aceasta privinta. O prietena a mea a fost la interviu si nu a putut atinge 212cm si nu a trecut mai departe...mai incearca si tu sa te intinzi, sa te strofoci poate iti iese pana la urma:)

Ioana Bucur said...

Hey Monica. Iti scriu din nou. Prima data nu am avut curajul sa te intreb, dar acum ma stresez prea mult si as vrea totusi sa imi fac o idee. Vreau sa aplic si eu la Emirates insa nu am dantura perfecta, am un canin mai in fata iar dintii nu au aceiasi masura. Iti trimit doua linkuri cu pozele mele, ca sa iti faci o idee. https://plus.google.com/u/0/103983555080317892528/posts , http://www.facebook.com/photo.php?fbid=471959192834924&set=pb.100000625412441.-2207520000.1353625097&type=3&theater . Am vazut ca tu ai dantura perfecta, insa vreau sa te intreb daca ai cumva colege care au aceiasi problema ca si mine. Ma gandesc ca dace ele au fost acceptate am si eu o sansa. Ai fost foarte draguta cand mi-ai scris prima data si din cauza asta am avut curajul sa te intreb :). Sper ca nu te deranjeaza ca ti-am pus intrebarea asta si ca ti-am trimis linkurile, pentru ca stiu ca esti ocupata si nu ai chef sa te uiti tu la dantura unei fete, insa ti-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ai raspunde, pentru ca m-ar ajuta mult sa am incredere in mine la interviuri. Iti multumesc anticipat, si scuze inca odata pentru deranj. Pa pa, si sa ai parte de cat mai multe experiente frumoase si interesante in continuare.

Unknown said...

Ioana, parerea mea este ca nu conteaza foarte mult..plus ca nu mi se pare ca ai probleme cu dintii...bineinteles ca trebuie sa ai incredere in tine..sa nu crezi ca aici sunt numai fruuseti..important e sa ai curaj si sa fii pozitiva si sociabila. Si zambeste! Esti frumoasa foc!

Ioana Bucur said...

Multumesc mult Monica. :) :">. Sper sa fie cum zici tu. O sa incerc sa fiu la fel ca tine, pentru ca mi se pare ca tu ai toate toate calitatile pentru o cabin crew. Multumesc mult pentru ca mi-ai raspuns.
Sarbatori fericite! :)

Anonymous said...

Buna Monica ! Citesc cu mare drag fiecare post al tau si te admir ! Esti cu adevarat o norocoasa !! Imi doresc tare mult sa ajung si eu cabin crew la Emirates si vreau sa aplic anul viitor (asa am gasit si blogul tau,cautand info si experiente legate de acest job minunat). Insa, pe de alta parte, nu sunt 100%decisa. Am o relatie frumoasa de 3 ani de zile si mi-e teama ca distanta ne-ar desparti. Ti-am scris in speranta ca poate imi vei da vreun sfat.. Nu vreau sa fiu indiscreta dar sunt tare curioasa daca ai un prieten si daca da,tu cum te descurci in aceasta situatie? te pup si sper ca nu te-am deranjat, Elena Nedelcu :* p.s. astept cu nerabdare viitoarele postari

Anonymous said...

Buna ziua si felicitari pentru cariera pe care ai ales-o. As vrea sa te intreb ceva in legatura cu urmatoarea problema: daca eu doresc sa aplic pentru insotitoare de bord si sotul meu nu este de acord (sunt casatorita).Se cere acordul sotului? Crezi ca reprezinta o problema? Se accepta si persoane casatorite? M-a amenintat ca daca plec va declara abandon de familie si probabil firma va fi instiintata. Crezi ca le pasa? Mai sunt si alte fete casatorite?
Multumesc mult

Unknown said...

Elena, tu trebuie sa iei aceasta decizie in legatura cu relatia ta...eu nu am trecut prin asa ceva, si sincer nici nu-mi doresc. Tot ce pot sa iti spun ca este o experienta minunata pe care daca as avea sansa sa o traiesc din nou, as face-o. Cred sincer ca daca iti doresti cu adevarat ca ceva sa mearga, aici poate fi vorba si de o relatie,poti realiza, indiferent de conditii sau obstacole.

In ceea ce priveste casatoria, da sunt multe femei casatorite, cu sotul in Dubai sau in alte parti. Sincera sa fiu nu cred ca iti trebuie acordul nimanui ca sa aplici pentru un job. Daca ai peste 21 de ani esti libera sa alegi ce crezi ca e mai bine petru tine. Poate ma insel..dar eu nu cred ca ar fi o problema.

Maria said...

Buna si la multi ani sanatosi si frumosi cu ocazia noului an!
Am o intrebare la care nu reusesc sa gasesc raspuns pe internet:
Care este durata de timp intre interviul final cu Lalsat (Safe Recruitment) si plecarea din tara pentru preluarea jobului? Exista flexibilitate din punctul asta de vedere? Poti sa le ceri sa te astepte cateva saptamani sau luni din momentul in care iti spun ca esti acceptata?
Mi-ar fi foarte util raspunsul tau in masura in care ai disponibilitatea si timpul necesar. Multumesc frumos si toate cele bune iti urez! :)

Anonymous said...

Buna,se accepta si fetele căsătorie, sau nici nu se iau in considerare cv lor?imi doresc prea mult sa fiu cabin crew, dar imi este teama de etapa aceasta. Multimedia mult. Zboruri placute

Anonymous said...

am inteles ca trebuie sa stii si geografie.asa e?

Adina said...

Buna Monica. iti urmaresc dece va timp blogul si de abia astept sa vad cate o postare noua :D
am si eu o intrebare. in cazul tau, fiind cabin crew la emirates, pe cine poti chema in vizita la tine? poti chema o prietena de exemplu? si care este procedura? beneficiaza de 90% reducere...sta cu tine in camera...cu viza cum e?
in speranta ca imi poti raspunde, multumesc. o zi buna, si cat mai multe ore de zbor :)

Unknown said...

@Maria: perioada depinde...pe mine m-au sunat pe 10 dec si am plecat pe 30 ianuarie. Alte fete au plecat dupa 2-3-4 luni...depinde de cum au nevoie. In principiu te pot astepta un timp, daca le zici de exemplu ca trebuie sa termini contractul la jobul actual. Nu stiu cat de flexibili sunt, insa poti incerca. Sunt sigura ca o perioada de saptamani e ok.

Fetele casatorite sunt acceptate, bineinteles. Nu este un impediment.

@Adina: poti avea vizitatori 60 de zile pe an. Prietenii nu beneficiaza de reducere ( numai familia pana la verisori ). Bineinteles ca vor sta cu tine, iti trebuie doar acordul celorlalte fete cu care stai. E foarte usor.

Unknown said...

Nu iti trebuie geografie, fizica, matematica. Iti trebuie doar un zambet frumos si sa stii sa lucrezi in echipa :)

Carmen said...

Hei fetelor, avem AD la Bucuresti si CLuj in februarie pt Emirates. Cine mi lasa un id de messenger sau skype sa mai schimbam pareri ? Cu toate o bombardam pe Monica cu intrebari :)

Anonymous said...

Buna,adresa mea este peronita20@yahoo.com,Cu mare plăcere

Unknown said...

Monica , ne poti spune ce inaltime ai ?
Felicitari si multumim pentru ca ne-ai impartasit experienta ta!

Anonymous said...

Fetele care sunt din Cluj, voi mergeti primele la interviu, poate ne spuneti si noua(celor din Bucuresti)cum a decurs interviul, mai ales daca ajungeti pe la probele finale. Muuulta bafta!!!! :*
PS: Multumim Monica pt raspunsuri si sfaturi!

Carmen said...

@ Anonymous Februarie - prescreening Bucuresti - Safe Recruitment
13 Februarie - prescreening Cluj Napoca- Safe Recruitment
Cred ca intai vor merge la interviu cele din Bucuresti. Mie asa mi se pare. :)

Anonymous said...

buna!se recruteaza numai fete sau si baieti?

Anonymous said...

Mai nou, citind pe google diverse chestii despre job ,am gasit undeva ca cica se da proba de inot la un moment dat. Asa sa fie? si daca da...cat de bine trebuie sa inoti,ca un salvamar sau jucatorde polo sau practicant de inot? :D

Madalina said...

Buna tuturor! eu merg pe 8 febr la Bucuresti. Ma intereseaza daca este vreun outfit obligatoriu pentru pozele full body (am auzit ca Lalsat cere sa fie in sacou si fusta negre+ camasa alba), de asemenea daca la interviu se impun anumite culori sau piese vestimentare. Monica, tu ce ai ales ca si imbracaminte?

Carmen said...

Ciao Madalina, eu am citit o gramada de lucruri pe cabincrew.com , spuneau ca cele mai des intalnite culori sunt negru, gri , bleu inchis la costum , camasa alba, unghii ingrijite, ceas, fara bronz artificial si toate cerintele pt par etc. Daca vrei sa mai vb lasa mi un id de Y!M sau skype.

Cosmina said...

Hey, eu am trimis Cv-ul , acum trebuie sa primesc mail de la ei ca sa ma prezint pe 8 in Bucuresti, nu?

Madalina said...

Buna Carmen, nu poti sa ma cauti pe facebook? Ghilinta Madalina il folosesc mai des :) sau daca nu, YM al sotului fan3_g
abia astept sa vorbim
cosmina, feel free to join
sunt curioasa de unde sunteti, poate mergem impreuna :)

Carmen said...

@Madalina: draga mea, sunt printre persoanele fara facebook,o sa-mi fac un cont de facebook daca plec in Dubai :). l am adugat pe mess pe sotul tau ,sper sa vorbim curand .

Unknown said...

Fetelor, nu se da proba de inot..nu va faceti probleme. Recruteaza atat fete, cat si baieti insa e cam greu ca si baiat sa fi aceptat. Eu am 1,66..am intalnit fete de 1,64 care mi se parea imposibil sa atinga 2.12...se pare ca daca te chinui putin, poti ajunge sia colo.

Cel mai important lucru este atitudinea. Ei pun extrem de mare accent pe munca de echipa..pentru jobul de cabin crew se bazeaza in totalitate pe munca de echipa. Asa ca mergeti cu incredere, fiti entuziasmate ( credeti-ma ca aveti de ce ) si aratati ca puteti lucra cu oamenii. Nu fiti prea indraznete, dar nici prea timide. Fiti sincere si frumoase din toate punctele de vedere. Zambiti cu sufletul, nu numai cu chipul si sunt sigura ca veti reusi!

Silvia said...

Buna Monica1 La interviul Lalsat din prima zi ce tinuta ai purtat? Trebuie sa fii tot in business attire ca pentru cei de la Emirates? Multumesc frumos!

FelicianCardos said...

Buna fetelor! am o intrebare: in cat timp de la depunerea cv-ului v-au sunat pt interviu? mm.

Andreea said...

Buna fetelor,

Si eu as vrea sa merg in februarie in Bucuresti. Daca vreti sa mai facem schimb de idei ma gasiti la https://www.facebook.com/mada.luca17

Loredana said...

Buna fetelor, in primul rand vreau sa te felicit Monica pentru blogul tau, e un real ajutor pentru noi cele care aspiram sa iti calcam pe urme. Eu mi-am depus Cv-ul la cei de la Lalsat si au trecut deja cateva zile si nu am primit nici un raspuns, are cineva idee cam in cat timp raspund de la depunerea cv-ului? Multumesc frumos!

vio said...

Buna!Multumin Monica pt. sfaturi! Fetelor,a primit cineva unda verde de la Lalsat?

Silvia said...

Inca nu... :(

Rodica said...

Buna. Poti sa-mi dai te rog cateva detalii despre ce program ai? Cate zile lucrezi pe sapt? Cat timp stai plecata din Dubai pe sapt? Mie asta nu prea imi place... k practic esti numai si numai pe drumuri... n-ai casa, n-ai masa, n-ai un program cat de cat normal... As vrea sa-mi aduc si animalul de companie cu mine, dar daca va sta numai singur si abandonat?

Carmen said...

Ciao fetelor, ciao Monica! Eu am sunat la SR si mi -au zis ca ne anunta cine merge la prescreening cu o saptamana inainte de inceperea interviurilor.

Vio said...

Multumin Carmen!Sa speram ca ne vedem acolo.

Loredana said...

E cineva din Bacău care merge la Bucureşti?Dacă primeşte cineva vreun răspuns sa ne spună si nouă!!!

Carmen said...

Fetelor, eu nu mai am stare pana incep interviurile astea . Acum in jur de 1 Feb ar trebui macar pt presreeningul de la Buc sa primim invitatii!! Eu la Cluj merg, speer... :)

Adin said...

Buna!
Din cate am citit aici discutia e axata doar pe postul de cabin-crew in cadrul Companiei Emirates. Doresc sa va intreb daca stiti ceva si despre interviurile pentru celelalte posturi Travel Agent respectiv Call Agent. Acestea difera de cele pentru Cabine-crew sau toti sunt tratati la fel. Eu unul sunt interesat de un post de travel agent. Ieri am trimis CV-ul la SR si astept invitatia.

Silvia said...

Buna! @Adin: Nu te pot ajuta decat cu un link al unui blog care impartaseste experienta interviului pentru Customer Sales Agent : http://akatsblog.blogspot.ro/2011/02/emirates-airline.html

Te poti inspira daca descrierile joburilor se aseamana cat de cat.

Adin said...

Multumesc mult Silvia. Eu unul de abia astept interviul. Sunt convins că va fi o experiență frumoasă.

Adin said...

Salut!
Astăzi am sunat la Safe Recruitment și mi-au zis că vor trimite invitația la interviu, cu toate detaliile, pe e-mail în jurul datei de 6 februarie. Mi-au mai spus că vor fi cel puțin 3 grupe distincte una pentru Crew-Cabine alta pentru Call Agent și una pentru Travel Agent.

Corina said...

Buna Monica!
Spre bucuria mea, am gasit din intamplare acest blog minunat, pentru care tin sa te felicit, mai ales pentru initiativa de a impartasi cu noi, celelalte aspirante/aspiranti experienta prin care ai trecut.
Am descoperit anuntul pentru Cabin Crew acum 2, 3 saptamani, mi-am depus Cv-ul, iar de atunci simt ca acest job este singurul care doresc sa il fac de acum inainte, binenteles, articolul postat de tine contribuind intr-o mare masura in luarea deciziei :)
Mi-am depus CV-ul pentru prescreening-ul de la Cluj, din data de 13 februarie, si doresc pe aceasta cale sa le intreb pe fetele care au mai aplicat pentru Cluj, daca au fost deja contactate, sau ramane valabil pentru toti ce a anuntat Adin, cu data de 6 febuarie. Va multumesc!

Carmen said...

Buna Corina, si eu sper sa vin la Cluj, inca nu am primit nimic, la fel mi au zis la telefon , ca ne anunta cu o sapt inainte de interviuri. Poate imi lasi un contact de al tau ,id de mess in cazul in care vrei sa mai vb.

Corina said...

Bineinteles! Iti las id-ul de mess: corina.dobre06

Anonymous said...

Fetelor oare e ok sa venim si in pantaloni?ma gandesc ca va fi destul de frig..

Anonymous said...

buna monica, eu sunt un baiat si ating inaltimea aia:) ai idee cam la ce sa ma astept din partea lor? un sfat o parere ceva:)

Maria said...

Buna!Ma bucur ca ti-am gasit situl si iti multumesc ca ne impartasesti si noua exeprienta ta.Sunt clasa aX-a si de mica sunt inebunita dupa avioane.Mi-as dori sa fiu pilot dar stiu ca scolile sunt destul de scumpe.Sper insa sa am mai multe sanse ca stewardesa:)Crezi ca o limba in plus m-ar ajuta?De exemplu germana.Ar putea sa fie un plus pentru un job la Emirates?Muultumes

Silvia said...

Salut! Tocmai am primit un mail de la SR cu invitatie pentru pre-screeningul de pe 8 Febr. de la Bucuresti. So, check your e-mails guys! Mult noroc tuturor! :)

Monica said...

Buna, numele meu este Monica, as vrea sa stiu mai exact unde se tine interviul de pe 8 februarie, din Bucuresti. Si care-i procedura de inscriere. Iti multumesc frumos. O seara placuta! :)

Silvia said...

Buna Monica! Din pacate perioada de inscriere s-a terminat ieri. Gasesti mai multe detalii aici : http://www.lalsatinternational.ro/
Poti sa verifici site-ul lor cu regularitate pentru a afla urmatoarea perioada a interviurilor. O seara faina! :)

Anonymous said...

Buna silvia,ma bucur pentru tine! tu cand ai depus cv-ul?

Rbkr said...

felicitari silvia,azi am primit si eu invitatia.ne vedem la Buc:)

Silvia said...

Felicitari si voua! eu am trimis cv-ul pe 22 ianuarie.

vio said...

Fetelor,am primit si eu invitatie,dar pentru Cluj in loc de Bucuresti fiind din ploiesti..mai e cineva care merge din Pl,Buc. la Cluj...?poate mergem imprreuna..

iulia said...

buna fetelor. La fel ca voi,si eu imi doresc foarte mult sa fiu cabin crew..Vroiam doar sa stiu daca se accepta si fete care au ca mine copil..Si despre cicatrici ce stiti? eu am pe fata un semn care nu e foarte vizibil(uneori uit ca exista) iar pe mana stanga un semn din copilarie(m am ars cu fierul de calcat) .il pot acoperi cu fond de ten..
multumesc

Corina said...

Fetelor, imi puteti spune, va rog, unde au loc interviurile in Bucuresti? Inca nu am primit nici un mail... Ma gandesc ca poate vor trimite maine si trebuie sa imi fac un plan cu cazarea...

Multumesc!

Corina said...

Monica, tu unde ai dat interviurile?

PS: mentionez ca sunt o alta Corina decat cea care a scris zilele trecute.

Roxana said...

Buna fetelor . Tocmai am primit si eu invitatia pe 13 februarie la Cluj . Mai merge cineva la Cluj? Daca vreti sa mai discutam acesta este id-ul meu de messenger : roxy_o8o .

Anonymous said...

Buna roxana,ti`am dat add,si eu merg la Cluj!eu sunt din Ploiesti

Eu said...

Buna!
A primit cineva invitatie pentru interviul ce se va desfasura sambata pentru postul Call Agent sau Travel Agent? Eu sunt dezamagit ca inca nu am primit nimic desi am experienta in domeniu si facultatea si masterul in turism. Mi se pare cam ciudat. Am vorbit cu cei de la SR si au zis ca astazi trimit ultimele invitatii. (6 februarie)

Anonymous said...

Buna! am primit si eu o invitatie pentru prescreeeningul din Bucuresti. Daca mai vine cineva in Bucuresti si vreti sa mai vorbim aianne89 este id'ul meu de yahoo. bafta tuturor

Loredana said...

Buna Roxana, si eu am primit invitatia pentru Cluj, te-am adaugat in lista mea de mess eu sunt din Bacau

Anonymous said...

Este cineva din Ploiesti care merge la cluj?

Monica Ghergulescu said...

Buna din nou! :) As vrea sa stiu unde se tine interviul de astazi (08.02), din Bucuresti. Multumesc frumos!

Anonymous said...

Buna! se tine la Ramada Majestic. Dar ca sa poti participa trebuia sa primesti invitatie.

Monica Ghergulescu said...

Am inteles... Si practic de unde pot sa procur o invitatie? :) Mi-as dori mult sa ajung acolo...sa-mi fac o idee. Multumesc!

Anonymous said...

Pt a primi invitatie trebuia sa le trimiti celor de la lalsat CV si poze,dar timpul a expirat,poti sa incerci in aprilie cand mai vin

Monica Ghergulescu said...

Imi poti spune te rog o data exacta in aprilie...si dupa interviul din aprilie cand mai vin?

Anonymous said...

inca nu s-a stabilit o data exacta,urmareste site-ul celor de la safe recruitmet si vei afla!probabil la sfarsitul anului.

Anonymous said...

nu ne spune nimeni cum a decurs interviul cu safe recruitment de ieri din bucuresti ? ce fel de cerinte ati avut ? tks

Anonymous said...

Hello. eu sint f dezamagita de interviul de ieri. cerintele nu au fist dificile.un test de 10 min de readibg and comprehension si o compunere despre dak iti place sa mergi in camping.pe urma,fiecare s-a prezentat. eu nu am luat si mai multe fete care mi s-au parut ff bune... din grupul meu au selectat doar 4... Eram impartite pe grupuri din ora in ora. Recrutorii mi s-au parut ff severi,grabiti si reci.barbatul purta conversatia cu tine,iar femeia se plimba prin spatele tau,te observa si nota ceva pe o foaie.atmosfera a fost ff greoaie si incarcata.multe fete au avut probleme cu exprimarea in lb engleza,probabil din cauza atmosferei,iar recrutorul nu le ajuta deloc,ba mai mult le lua si la misto.au ales fete normale,sterse chiar,nu inalte....nu vor tipe overconfident sau care sint dinamice.cat mai sa se piarda in decor... total neasteptat! Oricum nu-ti da nimeni feedback.mi s-a parut k barbatul de la sr nu m-a placut...asa k probabil nu voi mai aplica altadata.au spus doar k in aprilie-mai e posibil sa mai vina o data.eu as prefera un open day.adica macar sa ma pice arabii,nu romanii!

Maria said...

Anonymus, imi pare rau ca nu ai mers mai departe. Dar nu-i nimic, a fost o experienta.
Te-ai gandit sa aplici si la alte companii? Royal Jordanian, Qatar sau Etihad Airways sunt companii bune care recruteaza pt cabin crew.
Daca iti doresti foarte mult, nu renunta. E doar o infrangere, dar o usa inchisa poate insemna ca te asteapta altceva mai bun!
Mult noroc iti doresc!
As vrea totusi sa te intreb: Fetele care au fost selectate au avut nivelul lb engleze foarte bun? Sau cu ce crezi ca s-au diferentiat?
Multumesc frumos :)

Anonymous said...

Fetele selectate au vb cursiv in engleza.nu stiu cu ce s-au dif de altrle kr la fel au vb cursiv....prin faptul k au vb strict la subiect si cat mai putin posibil. Poate...nu au epatat cu nimic.nu erau indraznete... i don't jnow!

Jane Doe said...

Fetelor,nu cred ca o sa intelegem niciodata ce cauta....Eu am ajuns si la open days, am trecut si primul grup session si testul si la al 2-lea grup session m-au eliminat si nu imi pot da seama de ce. Au fost tipe care s-au descurcat mult mai prost si au trecut mai departe. Prin urmare...cred ca e numai de noroc. In schimb lb engleza trebuie vorbita fluent altfel nu prea ai sanse...parerea mea.. va pup si multa bafta ne vedem peste 6 luni! :* Felicitari fetelor care au trecut mai depaste si sper sa primiti acel Golden call in urmatoarele 6 saptamani! Experienta interviului e unica si fetele au fost deosebite.

Silvia said...

Buna! Din pacate si eu am fost eliminata dupa ultima proba si din ce am reusit sa imi dau seama, cred ca ei cauta persoane care nu epateaza, nu sunt indraznete si care sunt tipul followers , nu leaders. Oricum experienta interviului a fost unica, fetele care cu care am stat de vorba au fost minunate. Interviul este o proba de anduranta atat fizica cat si psihica. Limba engleza trebuie vorbita fluent, iar testul eu il clasific la nivel mediu spre avansat. Ca un sfat pentru felete care merg la Cluj : Sa fiti pregatita inclusiv pentru prescreening-ul cu cei de la SR. Sunt si ei foarte rigurosi. Vestimentatia, testul si discutia pe care o aveti cu ei sa le tratati cu seriozitate. Nu aleg pe oricine. Va sfatuiesc sa aveti si un pic de umor, sa zambiti dar sa si raspundeti intr-un mod profesionist.
Va urez succes! daca mai aveti intrebari feel free to ask!

Anonymous said...

si eu merg miercuri la cluj si deja am emotii la gandul acesta:)as vrea sa intreb cate fete au fost la bucuresti la prescreening si despre ce a fost testul initial si celelalte teste(pt cele care au mers mai departe)si proba interviului.cate fete au fost alese?multumesc!

Anonymous said...

Si eu merg la Cluj miercuri, tu de la ce ora ai fost invitata?

Silvia said...

1. La prescreening cu cei de la SR in prima zi - au fost in jur de 200 de pers; au fost grupe de cate aprox.20 de pers./ora de la 8 dimineata pana la 17 - 18, din ce am inteles. In final au ramas 73 de fete pentru intalnirea cu fetele de la Emirates. In prima zi testul a constat intr-un text de citit si de raspuns la niste intrebari (nu imi mai aduc exact aminte cate, cred ca vreo 8) si un mini eseu in care sa spui daca iti place sa mergi "camping" sau nu. (fete dinaintea noastra au trebuit sa scrie despre o persoana pe care o admira cel mai mult). Totul trebuia facut in 10 min. So, nu prea ai timp de gandire, trebuie sa te concentrezi de la inceput. Dupa asta a urmat o discutie. Fiecare trebuia sa spuna cateceva despre ea si sa raspunda la o intrebare a tipului de la SR. El devine sarcastic un pic, dar mi s-a parut mie doar pentru a destinde atmosfera. Nu trebuie luat personal. Daca esti sincera, profi si zambesti, e ok. Atentie si la atitudinea pe care o pastrezi si atunci cand celelalte fete vorbesc pentru ca tipa de la SR se plimba si iti observa vestimentatia, pozitia,zambetul, cam tot :). aaaa...si te masoara la final daca atingi 212 cm.

2. A doua zi - prezentare Dubai & Emirates si sesiune de intrebari cu fetele de la Emirates. Mi s-au parut ok, insa una din ele parea un pic mai rece.
Am fost impartite in 4 grupe - in care trebuia sa alegi un cartonas, fie iti cadea un oras, fie un obiect, si impreuna cu colega de langa tine trebuia sa gasesti , pentru oras, cate 2 motive de fiecare pentru care ai vizita orasul respectiv, sau pentru obiect, cate 2 modalitati in care sa folosesti obiectul respectiv, altul decat metoda conventionala. Dupa, ele trebuiau prezentate in fata colegelor din grupa din care faceai parte. Intre timp erai chemata, la una din recrutoare, pentru a face reach testul de 212 cm, din nou, si iti punea cateva intrebari (daca ai semne particulare, tatuaje, de ce vrei sa devii cabin crew, etc). Daca primeai foita cu raspuns pozitiv urma testul de lb engleza. Dupa aceasta proba am mai ramas in jur de 30 pers (sper sa nu ma insel).

3. Testul de engleza - un test de 1 ora, in care aveai 2 texte de citit si de raspuns la intrebari pe baza lor, un exercitiu de vocabular in care trebuia sa matchuiesti niste cuvinte cu definitiile corespunzatoare. Si inca vreo 2 exercitii (sper sa nu ma insel) de raspuns la niste intrebari. Si apoi, un eseu, care trebuia sa aiba inceput, cuprins si incheiere, despre : "3 trasaturi de personalitate pe care le-as schimba la mine si de ce". Daca raspunsul era pozitiv, urma un alt exercitiu de grup. Cred ca de aici au mai plecat vreo 4-5 pers.

4. Am fost din nou impartite in 3 grupe. Ni s-a dat un studiu de caz in care ni s-a prezentat o situatie (un magazin de mobila cu doar 2 piese de mobilier ramase dintr-un model si cu 8 tipologii de cumparatori) si trebuia sa ne punem de acord pe care (2) din cei 8 ii alegem sa ramana cu mobila. Dupa cele 2 recrutoare faceau un mic role play cu fiecare in care pe rand, erau unul din acei clienti nemultumiti care nu primisera mobilierul. Tu trebuia sa gasesti o solutie sa rezolvi acea nemultumire. Din pacate dupa , eu am fost eliminata si nu stiu cate fete au ramas in final.

Poate e cineva care a ramas si va ajuta in continuare. :)

Anonymous said...

silvia ,iti multumesc f mult pt raspuns...pot sa-mi faco idee despre ce ma asteapta...dar intrebari tipice gen...dc vrei sa lucrezi la ei?punctele tale slabe...cea mai importanta realizare ...etc au fost?sau se bazeaza pe roll play si situatii?

anonymous,de la 12 am fost chemata!

Maria said...

Buna,

Silvia, iti multumim pentru informatiile oferite. E cea mai detaliata descriere pt interviu si sunt sigura ca zecile/ sutele de fete care ii citesc blogul Monicai iti sunt recunoscatoare. Eu recunosc ca sunt, multumesc inca o data:)

Imi pare rau ca nu ai fost selectata mai departe. Din cele scrise, interviul pare un pic coplesitor.

Mult succes in continuare!

Anonymous said...

Anonymus... eu sunt de la 18:00 si mii groaza ca astia deja o sa fie obositi si nu ne vor lua prea mult in serios... gen am ales destule pe azi.:/.. dar sa speram sa fie totul bine! Dintre toate cate am citit deja nu mai stiu ve vor de fapt de la fete. Sper norocul sa fie alaturi de noi si sa ne putem implini marele vis! Va doresc la toate bafta multa! Cluj, here we come!:)

Anonymous said...

si eu sunt de la 18:00

Anonymous said...

Anonymous da-mi un id ceva de mess sau facebook sa mai vorbim despre ceea ce urmeaza sa fie:)

Anonymous said...

id: ioanytza

Anonymous said...

hey cum a fost la Cluj?Cate fete au ajuns la fi?

Maria said...

Buna,

Am descoperit ca cei de la Qatar Airlines au un Open Day pe 17.02 in Bucuresti.

Am inteles ca aplicarile online s-au incheiat, insa se poate merge direct la eveniment.

Mai multe detalii aici:

http://careers.qatarairways.com/qatarairways/VacancyDetail.aspx?VacancyID=54041&cid=SMALL0678502232000000001104

Succes! :)

Anonymous said...

Buna Monica, am o intrebare care ma tot macina. Am fost la interviu in buc am ajuns in ultimele 25 dar nu am mai trecut de al 2 lea grup session. Intrebarea mea e: tu ce lb straine vb fluent, si in general fetele deja angajate....pt ca am impresia ca au ales mai departe numai fete care vb fluent 2 limbi si ma gandesc ca o fi asta un criteriu ascuns....ma refer la 2 lb in afara de romana....engleza si inca ceva.... ms si sper din suflet sa imi raspunzi.

Unknown said...

Hey, din cate stiu eu nu este un criteriu foarte important...eu vorbesc engleza si spaniola, insa spaniola nu am declarat-o...asa ca practic ei ma stiu doar cu engleza..sunt fete care vorbesc si 3 limbi straine insa sunt si multe care au doar engleza..

Nu trebuie sa va descurajati, mergeti daca puteti si in Bulgaria, sau undeva aproape. Am o prietena care a fost respinsa in Bucuresti si acceptata dupa 2 saptamani la Sofia. Depinde mult de recrutori, de inspiratia si starea ta din ziua respectiva. Cand am dat eu interviul am avut o fata care era la a 6 a oara acolo si au luat-o de abia atunci. Deci nu va debusolati daca intredevar asta va doriti, mergeti mai departe!

Anonymous said...

Iti multumesc....voi mai incerca cu siguranta :* Multa bafta si tie in continuare!

Anonymous said...

Eu stiu ca daca ai fost la open days nu mai ai voie sa aplici decat dupa 6 luni....regula e valabila numai daca aplici in romania de fiecare data? Ca in cazul asta varianta cu bulgaria e una buna...in aprilie sunt interviuri in bulgaria in 2 orase diferite :D....

Unknown said...

Nu stiu daca e valabil doar in ro, dar cu siguranta daca ai fost la interviuri aici te poti duce in alte tari si inainte de cele 6 luni.

Corina said...

Buna fetelor,
Am participat la Prescreening-ul organizat de SR la Cluj, luna aceasta, si vreau sa-i multumesc Silviei pentru informatiile care ni le-a oferit referitor la etapele interviului, care au fost identice si la Cluj.
Am inteles de la reprezentantele Emirates ca se mai organizeaza si in Aprilie un prescreening, asa ca sa nu-l ratati fetelor!
Pentru a va oferi o descriere completa a interviului m-am gandit sa va povestesc despre interviul final la care am luat parte in cea de-a treia zi.
La interviul final au participat cele doua reprezentante Emirates, care au fost si in cea de-a doua zi. In cadrul interviului care a durat aprox. o ora si 15 min in cazul meu, mi-au fost puse tot felul de intrebari legate de locul de munca gen:
1. Descrie o situatie in care ai avut un client dificil si cum ai solutionat-o
2. Descrie o situatie in care ai avut un conflict cu seful sau colegi
3. Descrie o situatie in care ai fost nevoita sa realizezi mai multe sarcini de serviciu in acelasi timp
4. Descrie o situatie cand ti-ai iesit din sarite
5. Descrie o situatie cand nu ai dus la bun sfarsit o sarcina de serviciu
6. Descrie o situatie cand ai ajutat un coleg

Acestea sunt in mare parte intrebarile care au fost puse la toate fetele, si pentru astea vreau sa va dau un sfat care va va ajuta mult: raspundeti la obiect, descrieti exact situatia ceruta fara sa va abateti de la subiect, deoarece va vor pune foarte multe intrebari pana obtin ce vor, si fiti CALME. Ganditi-va dinainte la raspunsuri, deoarece acolo o sa va vina greu sa le gasiti pe cele mai potrivite, care sa va scoata intr-o lumina buna.
Eu nu am stiut aceste detalii, si mi-as fi dorit sa le stiu, asa ca MULT SUCCES LA VIITOAERELE INTERVIURI!


Corina said...

Am uitat sa mentionez, din 200 sau 300 de fete cat eram la inceput nu mai stiu exact, am ajuns doar 15 la interviul final, dar asta nu ar trebui sa va descurajeze, deoarece cum spuneau si reprezentantele de la SR, daca sunt 50 de fete bune, 50 recruteaza spre angajare!

Anonymous said...

Multumim Corina :* Bafta!!!

Corina said...

Multumesc, sper ca prima data sa fie cu noroc! :)

Maria said...

Multumim frumos Corina! Asteptam vesti bune de la tine in urmatoarea perioada! :)

Anonymous said...

Buna Monica,

La interviurile sustinute trebuie sa te prezinti cu pasaportul?

Pasaportul meu este expirat, ar trebui sa il reinnoiesc?

De asemenea, trebuie 6 poze tip buletin si una full-body?

Mult succes!

Anonymous said...

Buna, Monica!
Ma bucur ca am descoperit blog-ul tau, citind discutiile anterioare am gasit raspunsul unor intrebari pe care mi le puneam si eu.
De aproximativ jumatate de an imi doresc sa aplic pentru cabin crew in cadrul Emirates insa sunt in anul IV de facultate, motiv pentru care am ales sa-mi finalizez studiile. Asadar, ma gandesc sa aplic pentru sesiunea din Aprilie.
Doresc sa-ti adresez o intrebare si sper sa ma poti ajuta. Din experienta ta si din ceea ce ai observat, faptul ca pana in prezent am vizitat Dubaiul de 3 ori, constituie un avantaj si trebuie sa evidentiez acest aspect (am vazut ce inseamna viata in Dubai, le-am cunoscut cat de cat obiceiurile si traditiile, pe scurt, stiu la ce sa ma astept sau nu constituie tocmai un avantaj? Barbatul cu care am o relatie de aproximativ 6 ani s-a mutat cu locul de munca acolo. Poate fi asta o problema?
Iti multumesc foarte mult! Succes!

Unknown said...

Nu mai stiu care sunt cerintele de interviu..trebuie sa fie o lista cu ce iti trebuie in ziua respectiva.

Faptul ca ai vizitat Dubaiul nu reprezinta niciun avantaj..milioane de oameni viziteaza Dubaiul in fiecare an. Poti spune insa ca ai fost de 3 ori si ca ai prieteni acolo, stii cat de cat cum decurge viata de zi cu zi dar asta o sa fie doar la interviul cu firma din Romania..altfel, nu cred ca te va ajuta cu ceva.

Gabriela said...

Buna Monica,
Ma bucur foarte mult ca ai realizat acest blog, care sunt convinsa ca ne-a ajutat pe toate sa ne facem o idee despre interviul cu cei de la Emirates. Eu am fost la interviul din Bucuresti in feb si saptamana asta am primit GC de la ei. Din cate am reusit sa vorbesc cu fetele care au ramas pe Bucuresti, doar eu si o fata am primit momentan acceptul pentru luna mai(eu o sa plec pe 15 mai). Tu ai plecat singura sau au mai fost fete din etapa cu tine in aceeasi zi? Cazarea in apartamente se face in functie de nationalitate sau nu are importanta? Sunt foarte incantata si pot spune ca astept cu nerabdare sa ajung acolo. Sunt convinsa ca va fi o experienta unica!Din Cluj, ceva vesti fetelor? Multa bafta tuturor pentru viitoarele interviuri!

Anonymous said...

Gabriela, te au pus sa iti faci tu toate analizele inainte de plecare ? Ca la qatar asa fac...ti le faci tu in tara si apoi daca sunt ok te trimit acolo unde ti le mai fac eii inca o data? Multa bafta si felicitari ca ai fost aleasa. Poate ne mai dai cateva indicii si tu despre cum a fost la interviul din ziua 3. Succes!

Piri said...

Buna Gabriela, si eu tot pe 15 mai am DOJ , tot din Bucuresti plec.Acum urmeaza medicals!!!!! Felicitari tuturor!

Gabriela said...

Felicitari Piri! Poti sa-mi lasi te rog un fb sau ceva prin care putem lua legatura?
Multumesc! Da, inainte de plecare trebuie sa-mi fac o serie de analize. Nu stiu ce as putea sa spun mai mult despre interviul final decat ce s-a spus deja... Toate intrebarile erau in functie de raspunsurile fiecaruia. In cazul meu, toate au fost despre fostul loc de munca si cum relationam cu seful meu, colegii, dar si clientii. De asemenea, m-au intrebat daca am ajutat straini pe strada si sa le povestesc concret cum s-a intamplat. Cred ca intrau foarte mult in detalii pentru ca doreau sa vada daca minti sau chiar spui adevarul. Eu am fost ultima pe ziua respectiva la interviu si m-au tinut relativ putin, aproximativ 40 de minute. Daca vrei sa afli ceva in special, iti voi raspunde cu placere:)

Piri said...

Neata Gabriela,
Eu nu am FB dar daca vrei putem sa vb pe skype sau Y!mess . Si eu am inceput partea de Medicals si astazi am intalnire cu dentistul si sapt viitoare incep vaccinurile. Am inteles ca astea sunt prioritare pentru uploadarea pe portal iar restul analizelor de sange si radiografii le ducem cu noi in Dubai. Tu in ce ordine le faci ?

Anonymous said...

Buna fetele ! Si eu ma gândesc de ceva timp sa aplic pentru acest job ( un alt stil de viata l-as mai putea numi) . Ma bucur însa ca am cautat răspunsurile de care aveam nevoie in mare parte , referitoare la interviu si teste !! Insa mai am câteva întrebări pentru cele care sunt deja in acest post de cabin crew sau au fost de curând selectate . Eu am 5 ani de experienta in aeroport , respectiv check-in agent la inceput , iar in ultimii ani ticketing agent pentru diferite companii. Credeti ca vor fi un avantaj ptr mine ? Si daca se tine si in Bulgaria , ce trebuie făcut înainte , cum aplic , sau ma duc direct acolo ? De ce anume am nevoie înainte de a merge la un prim interviu ...și bineînțeles dacă știți si data in aprilie când vor avea loc aceste interviuri.... Va mulțumesc și dacă ma puteți ajuta cu aceste răspunsuri !!Si încă ceva : dacă îmi fac CV`ul direct la ei pe site, care sunt pașii în continuare pt job-ul de cabin crew Emirates ?

Gabriela said...

Piri, poti sa-mi lasi te rog id-ul tau de mess? Eu le-am facut simultan, adica ieri am fost si mi-am facut analizele de sange, mi-am facut o parte din vaccinuri si am facut si radiografia dentara. Cand o sa iau rezultatele analizelor, o sa le trimit pe toate. In legatura cu pasii de recrutare, eu am aplicat pe http://www.lalsatinternational.ro/, site unde am gasit un anumit format de cv pe care trebuia sa-l trimit pana la o anumita data. Cu Bulgaria, nu stiu ce sa spun, nu am prea multe informatii. Fostul meu loc de munca era tot in domeniul aviatic, dar nu stiu daca a avut sau nu importanta. Multa bafta!

Piri said...

Buna Gabriela, id ul meu de mess este carmina_en .

Julie said...

Buna. Pentru a putea participa la aceste recrutari/interviuri iti trebuie studii in domeniu sau iti acorda ei training-uri? platesti ceva?
Multumesc frumos.

Iulia said...

Buna. Voiam sa te intreb daca pe perioada trainingului esti platit?
Multumesc mult.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

sansele pt baieti sunt scazute? as dori sa stiu :) multumesc frumos!

Anonymous said...

Buna Monica, ma numesc Andreea si am 17 ani.Ma gandesc de mult sa devin stewardeza, dupa cum m-am gandit eu, cred ca este o meserie foarte frumoasa in care vizitezi multe locuri, cunosti oameni noi cu culturi diferite.Am o nelamurire, sper ca poti sa ma ajuti.Dupa ce termini cursurile iti gasesti usor un loc de munca in domeniu? De la cati ani practici aceasta meserie? Sa urmez o facultate si dupa sa ma inscriu la cursuri?..Cum ar fi mai bine?
O sa astept raspunsul tau.Te pup!:*

Ana said...

buna,
Eu am o curiozitate. Se afla data plecarii inainte sa-ti faci analizele sau dupa ce le trimiti rezultatele?
Medicals este eliminatoriu, daca da stie cineva care sunt criteriile?

Piri said...

Buna fetelor,
Am sa incerc sa va lamuresc cu cateva lucruri: cineva intreba daca se plateste ceva la interviuri: nu , nu se plateste nimic, doar costurile de deplasare si cazare in cazul in care nu esti din Bucuresti sau Cluj.
Apoi: da, se afla data plecarii inainte de a face analizele ;urmeaza apoi sa completezi online diverse formulare si dupa urmeaza completarea doc medicale. Nu se accepta cu boli cronice, contagioase, hemoglobina mica, Hiv, hepatite sau alte boli care te pot impiedica sa fii mereu in forma sa-ti faci meseria, boli de piele , alergii grave etc .Medicals este eliminatoriu,da. Daca ai avut diverse operatii sau probleme in trecut treb mentionate fara tagada, ei oricum in Dubai repeta analizele de sange ,radiografii, teste de urina si vor descoperi daca le ascunzi ceva important. De asemenea dantura treb sa fie in cond f bune, fara carii netratate si cu tratamentul canalelor corespunzator, dinti curati ,cat de cat aliniati . Nu treb o dantura perfecta , de reviste dar cel putin dintii vizibili cand zambim treb sa fie ok.

Unknown said...

Iulia, da..pe perioada trainingului esti platit. Iei salariul pe luna respectiva in avans, a doua zi cum ajungi. Trainingul nu se plateste.

Andreea - intai as spune sa termini o facultate, nu neaparat in domeniu si daca inca mai vrei sa faci asta, poti aplica dupa. Nu conteaza daca ai studii in domeniu sau nu. Eu lucram in televiziune inainte, nu am avut nicio legatura cu aviatia.

Din pacate pentru baieti e mai greu. insa daca intradevar vrei, incearca. Nu stii niciodata de und sare iepurele :)

Anonymous said...

Fetelor, din researchul facut pe net am inteles ca la un moment dat ei iti cer scrisori de recomandare si sa faci dovada ca ai lucrat in locurile mentionate in cv. Problema mea este ca , din pacate , nu am lucrat nicaieri cu contract de munca.:| as putea face rost de scrisori de recomandare din locurile respective dar atat....cat de mult conteaza aspectul asta, aveti idee?

Maria said...

Buna fetelor, la interviuri si pentru poza full body trebuie sa porti pantofi cu toc sau se accepta balerini sau orice alt tip de flat shoes?

Ana said...

din cate stiu eu, pt poza full body tinuta este office care presupune si pantofii cu toc,

Anonymous said...

Cum sa treci locuri de munca in CV daca nu ai fost incadrata. Chiar si un voluntariat daca il faci iti da o hartie prin care se atesta perioada de activitate. Nu stiu ce sanse ai sa scoti recomandari pentru ca angajatorii din mediul privat au un target si nu se complica. E destul de rusinoasa situatia. In cel mai bun caz te vor incadra pe o pozitie cu mult sub asteptarile tale. O vorba din popor spune ca doua lucrturi se platesc-domnia si inca ceva... Succesuri!

Anonymous said...

De recmandari nu imi fac grija ca am avut grija sa le iau sunt ok sunt in lb engleza etc....numai ca nu am un contract de munca care sa dovedeasca faptul ca am lucrat cu forme legale acolo....ca na asa e in Romania....multa munca la negru...in schimb am recomandari cu stampilele firmelor respective....paradoxal nu ?:)))

Anonymous said...

Buna Monica! Felicitari pt blog, il am la favorites:D. Imi doresc f tare acest job si intentionez sa merg la assesment day cu prima ocazie cand mai organizeaza in ro. Intrebarea mea este....cat de absurzi (sau nu) sunt in privinta cicatricilor si a semnelor pe corp? Eui am niste mici cicatrici in genunchi de la cazaturi. Nu sunt extrem de vizibile insa ma ingrijoreaza....si o mica vena albastra un inceput de varice. Le pot ascunde cu fond de ten la interviu si daca as ajunge la medicals in dubai...le as estompa un pic si acolo cu machiaj. Cat de riscant e ? Mi e frica ca daca le declar imi anulez sansele din start. :(

Anonymous said...

buna monica, vreau sa stiu daca financiar este bine, pt ca am auzit tot felul de lucruri.Trebuie sa platesti o chirie? masa? sau ceva asigurare?

Unknown said...

Hey, cicatricele nu sunt o problema atata timp cat sunt in locuri ascunse de haine. Nu sta nimeni sa se uite cu lupa dupa zgarieturi, nu ti face probleme. La medicals nu te dezbraca. :-) stai linistita.

Financiar sunt foarte multumita. Ai casa in care nu platesti nimic inafara de internet si cablu tv, daca vrei. In rest, totul e asigurat. Cand pleci pe zbor mananci in avion si la hotel ai diurna. In Dubai nu ai asigurata mancare insa cu cardul de emirates ai o groaza de reduceri la restaurante. Ai asigurare, nu stiu sa ti spun exact.

Andreea said...

Buna,

Felicitari pt meseria superba pe care o ai! :)
Am si eu o intrebare: poti renunta la chiria oferita de ei pentru a locui cu chirie in Dubai impreuna cu iubitul/sotul?

Unknown said...

Cu sotul, da..cu iubitul, nu :))

Unknown said...

buna,
tin sa te felicit pentru reusitele tale si pentru jobu.ul minunat pe care il ai.esti foarte frumoasa si ambitioasa.cat despre mine eu sunt eleva inca,in clasa a aXIa si as dori sa urmez aceasta cariera,ma pasioneaza foarte mult ideea de a calatorii prin diferite locuri si a comunica cu oamenii din diferite parti.insa nu stiu daca pot avea sanse deoarece inaltimea mea este de 1,58 iar engleza nu pot spune ca o stapanesc la perfectie,insa mai am timp sa ma pun la punct cu ea,de asemena cunosc inca doua limbi straine la nivel mediu(spaniola si germana).as dori sa te intreb daca as putea avea o sansa tinand cont de inaltime?
multumesc frumos,pupici Anca

Unknown said...

Anca, daca atingi 2,12m stand pe varfuri si cu mana intinsa, atunci nu este nicio problema...

Unknown said...

multumesc pentru raspuns:)
insa as vrea sa stiu daca se pune si pe tocuri?:D

Andreea said...

Monica, iti multumesc si eu frumos pt raspuns! :)
Vroiam sa te mai intreb daca ai vreo colega in situatia asta...care a renuntat la cazarea oferita de ei si locuieste pe cont propriu impreuna cu sotul?
Ma gandesc ca nu prefera fetele in situatia asta si probabil este o conditie eliminatorie.
Imi doresc extrem de mult job-ul asta inca de cand eram mica :)) si vreau sa stiu daca are rost sa incerc, pt ca fara el nu as pleca :(

Anonymous said...

A scris cineva ceva de cicatrici si semne, daca am o gaura sub buza inferioara de la un fost pierceing trebuie neaparat sa o declar ca imi e cam frica. O mai pot estompa cu fond de ten dar tot se mai vede o urma...:(

Iulia said...

Buna. Stie cineva cand vor avea loc urmatoarele sesiuni de recrutari?Oare vara asta vor fi? Multumesc:)

Maria said...

@ Anca Ududec: Din ce am citit eu, atunci cand faci testul de inaltime este necesar sa te descalti, dar cum spunea si Monica, poti sa stai pe varfuri.
@ Iulia: Ultima data cand cei de la Emirates au fost in februarie au spus ca vor mai veni in Aprilie - Mai. Anul trecut de exemplu au venit in Iunie. Acum, asteptam sa vedem :)

Mirela said...

Buna,
daca vin in mai, iunie cand ar tebui depus cv-ul. Poate fi depus oricand sau cu un timp anume inainte. Sti pe cineva care ar putea ajuta in sensul de a acorda pregatire despre tot ce inseamna interviu.
Multumesc.

Maria said...

Buna Mirela,

Recrutarile pentru Emirates se fac prin intermediul unei agentii de recrutare din tara. Poti afla cand vor veni accesand pagina lor. De obicei posteaza anuntul cu 2, 3 saptamani inainte: http://www.saferecruitment.ro/

Nu cred ca exista cineva care sa ofere pregatire, dar sunt foarte multe forumuri unde poti gasi raspunsuri la intrebarile pe care le mai ai.

De exemplu, pe facebook, cauta grupuri precum:
- Emirates Cabin Crew Romania 2010 - 2012
- Cabin crew Romania

Forumuri:
- http://cabin-crew.myforum.ro/ (in limba romana)
- http://www.cabincrew.com/ (in limba engleza)

Daca vei avea timp sa citesti despre experientele altor persoane, sigur te vei simti pregatita la interviu. Nu uita insa ca pe forumurile straine, oamenii scriu despre experienta Emirates ca Open Day (recrutare facuta direct de angajator). In Romania Emirates face Assesment Day (recrutare initiala prin agentie, o zi de preselectii, si abia in a doua si a treia zi vine angajatorul, adica recruiteri straini).

Mult succes! :)

Anonymous said...

Buna! Am fost selectata sa particip la interviu pe data de 8 mai la Cluj pentru postul de insotitor de zbor in cadrul companiei Aeriene Oman Air. Stiti cumva daca sunt aceleasi teste ? Mi s-a spus doar ca voi sustine un test scris de evaluare a cunostintelor de limba engleza si interviu (limba engleza)
Multumesc frumos si o zi buna! :)
Ana

Anamaria said...

Buna, Si eu am fost selectata pentru interviul la Cluj pentru OMAN AIR in data de 18 mai. Daca poti sa imi lasi un id de mess sau un cont de facebook pe care sa putem comunica. Iti multumesc frumos!!

Anonymous said...

Buna Ana Maria. Mailul meu este danana_maria@yahoo.com .

Unknown said...

Buna ma numesc cristi si vream sa te intreb nu cumva a trebuit sa faci si o scoala ca sa devii stewardesa pentru ca in tot ce ai scris nu apare nimic despre vreun curs sau scoala doar apare ca teai prezentat si eu sunt steward si a trebuit sa fac o scoala spun lucrul asta ca sa poti scrie pe pagina ta daca trebe sau nu ca sa nu se apuce lumea sa trimita CV aiurea

Anonymous said...

Buna !am fost selectata pe data de 12 Mai 2013 , a fost cineva pana acum la interviu ?Daca puteti sa-mi lasati un id de mess sau cont de facebook pe care sa putem comunica. Va multumesc!

Anonymous said...

Buna! Imi poate spune cineva cum au fost preselectiile pentru insotitor de zbor din 11 mai 2013? Va multumesc!

IrinaE said...

Buna Monica! Ma bucur pentru tine si pentru ca oferi toate aceste informatii folositoare. Te rog, spune-mi daca stii, sau daca stie cineva, ceva despre cum e sa fii cabin crew la Oman air sau Nas air? Pentru Oman presupun ca e destul de ok, dar pentru Nas air ...imi este teama sa locuiesc in Riyadh, chiar daca presupun ca zbori mai mult decat stai acolo. Deocamdata am fost doar selectata pentru interviu, insa as vrea sa stiu de pe acum incotro ma indrept. Se merita sa lucrezi la Nas Air? Vom avea siguranta daca vom sta in Riyadh, Arabia Saudita ? Multumesc si astept raspunsuri.

Unknown said...

buna vroiam sa te intreb daca stii engleza mediu spre avansat reusesti sa treci cu bine de training pentru ca ma gandesc ca sunt multe de invatat si multe cuvinte din aviatie

Anonymous said...

Buna imi cer scuze de deranj,eu am fost selectata pentru compania NAS air spune-mi te rog unde ai trecut examenul medical in Bucuresti?in ce a constat?ce analize trebuie de dat?

mersi anticipat ti-as fi recunoscatoare daca poti sa imi raspunzi pe adresa de e-mail ttanishia@yahoo.com

Unknown said...

Fetelor, imi pare rau...nu stiu nimic despre compania NAS Air...pot spune doar ce am auzit despre Arabia Saudita..si nu stiu daca sa o fac sau nu pentru ca nu as vrea sa va tai elanul. Arabia Saudita este o tara foarte strica din punct de vedere religios..ca si femeie, nu ai multe drepturi. Stiu ca trebuie sa purtati val mereu,femeile nu pot conduce deloc, alcoolul este interzis prin lege, nu exista cinematografe sau cluburi ( cu doar restaurante si pizzerii ). Din cate am inteles insa, se castiga destul de bine. Asa ca daca scopul vostru este sa strangeti banuti, e foarte ok pentru ca nu prea veti avea viata sociala. Nu stiu ce sa spun...interesati-va bine de conditiile impuse si despre viata de acolo. Arabia Saudita este intr-adevar in caz special..

Monica said...

Buna, Monica! Am dat intamplator peste blogul tau, cautand mai multe informatii despre interviurile sustinute de Emirates in Bucuresti. Stiam ca se tin in decembrie, anul acesta vad ca au fost in februarie. Presupun ca abia pentru la anul ma pot inscrie. Vroiam sa te intreb mai multe lucruri. La fel ca restul fetelor, am auzit diverse zvonuri cum ca o stewardeza trebuie sa fie perfecta, dar vad ca nu e chiar asa. Nu am dantura perfecta, am strungareata :) si o cicatrice din nastere pe mana dreapta. Am auzit ca cicatricile si alte semne vizibile ar fi un criteriu eliminatoriu. Asa este? Imi iau gandul? Multumesc anticipat pentru raspuns si iti doresc mult succes in continuare!

Unknown said...

O stewardesa nu trebuie sa fie perfecta, trebuie sa aiba un zambet frumos si un caracter deschis. Nu este o proba eliminatorie cicatricea de pe mana..probabil ca nici nu o vor observa la interviu. Nu-ti lua gandul, mergi cu el mai departe :) succes

Madalina Tefeleu said...

Buna Monica!Ii astept pe cei de la Emirates, mi s-au lungit ochii de cand ii astept:))...sper sa apara prin sept...Anyway,vroiam sa te intreb daca testele la engleza sunt grila sau mai contin si alte exercitii...t pup si bafta in continuare :*

Unknown said...

angajeaza si baieti?am 1.90 si eng nu e problema

Andreea M said...

Buna Monica , nu stii cat de mult ma bucur ca te-am gasit si ti-am putut citi aproape toata viata ta ca stewardesa .... Te felicit pentru aceasta cariera care o ai si pentru curajul tau . Mi-ar placea sa imi poti raspunde la anumite intrebari , deoarece doar tu esti in masura si ai experienta necesara pentru asta . In acest moment am 19 ani si jumatate m-am gandit sa optez pentru facultatea de drept si ca sa nu pierd timpul pana la 23,24 de ani pana cand o pot termina si pot incepe cursurile de stewardesa. eu am 2.14 m inaltime pe varfuri si cu mainele sus.... engleza o stiu destul de bine scris si vorbit doar ca vreauu sa o perfectionez cu niste cursuri .... mi-ar placea sa-mi spui care sunt sansele sa intru la qatar airways ....si unde trebuie sa fac aceste cursuri pentru emiratele arabe , si daca inafara de inaltime, lb engleza , diploma de Bac as mai avea nevoie de ceva . Vreau sa iti spun ca imi doresc aceasta meserie de foarte foarte multi ani chiar de cand eram mica si mereu nu am dat inapoi , nu mi-am schimbat decizia deoarece este tot ce imi doresc . singurul lucru de care imi pare rau este faptul ca nu pot face cursuri acum la 20 de ani si sa pot ajunge in emiratele arabe ...sau este o alta companie la varsta minima de 18 ani care poate lucra acolo ? Imi doresc din toata inima sa imi raspunzi . iti multumesc mult si iti doresc mult mult succes in continuare . Toate cele bune ! te pup :*

Anonymous said...

Buna Monica...Multumim foarte mult pentru ca ne impartasesti din experienta ta...Ne este de mare ajutor.
Ai un job minunat.Am zburat cu Emirates pana in Noua zealanda.A fost o experienta minunata.Asta m-a determinat sa vreau sa aplic si eu pt un astfel de job.
As vrea sa iti adresez cateva intrebari...
1.Este de ajuns daca stiu romana si engleza?Trebuie neaparat sa stiu si alta limba?Tu cate limbi stii?
2.Are ceva daca sunt putin plinuta?adica nu sunt grasa...insa am putin soldurile mari...
3.Trebuie sa stii sa inoti?
Ti-as fii foarte recunoscatoare daca mi-ei raspunde al intrebari.Iti multumesc foarte mult.Iti doresc succes in continuare .
Cu stima,Andreea T. Te pup :*

Anonymous said...

Buna,Monica
Felicitari pentru realizarile tale! ma bucur ca sunt oameni ca tine deschisi sa impartaseasca din cunostiintele sale si sa sa ajute si pe altii. Felicitari!
Cand ai timp poate imi oferi si mie un raspuns pt nelamuririle mele..eu doresc sa ma alatur echipei Emirates si pt ca nu sunt in acest moment zile d recrutare in Romania, am intrat pe site-ul lor si am aplicat pt unul din orasele lumii ca sa sustin acest interviu. Ar trebui sa primesc o confirmare sau ma duc direct la interviu? iar in cazul in care nu voi lua acest interviu ma mai pot prezenta si la alte interviuri?
Multumesc !
Enjoy your life!
Cu stima, Dana.

Anonymous said...

Buna Monica
si eu imi doresc un job la Emirates problema mea e ca am doua mici tatuaje putin vizibile crezi ca e un impediment acest lucru? am nevoie de raspunsul tau urgent
multa bafta si bravo pt tot ce faci!
multumesc Oana

Tefeleu Madalina said...

Buna Dana, cea care vrei sa te duci in alt oras din lume sa aplici pentru Emirates.. :)
Ma gandesc si eu la asta, din cauza faptului ca nu vin in Romania, nici in octombrie din cate am vazut...
Mi-ar face placere sa vorbim in private, nu de alta dar poate mergem impreuna la interviu..
Madalina Tefeleu e numele meu, asa ma gasesti pe facebook...oricine ma poate contacta(oricine vrea sa aplice pentru Emirates, sa ne intelegem..:))))
Pup si bafta fetelor!!!!

Anonymous said...

Buna! Saptamana trecuta am calatorit pentru prima data cu avionul si tin sa mentionez ca mi-a placut foarte foarte mult ; chiar si cand au fost turbulente ( destul de mici ) mi-a placut pentru ca doar in acele momente am simtit cu adevarat ca sunt in aer , la propriu . Pana acum nu eram sigura de ceea ce vreau sa urmez , insa acum visez in fiecare noapte ca sunt la inaltime . Insotitorii de bord pe care i-am intalnit ( erau si fete si baieti ) m-au fascinat complet .
Mentionez ca am 16 ani, 53kg , 1,63,iar pe tocuri si cu mainile ridicate ating 2,08 , stiu limba engleza destul de bine si mai am 2 ani la dispozitie ca ma perfectionez atat in engleza cat si in alta limba. Ar fi foarte placut din partea ta daca mi-ai spune ce sanse am si cum ar trebui sa ma pregatesc mai bine ( ce facultate sa urmez, pe ce sa ma axez , etc ).

Anonymous said...

Buna seara :) ma bucur ca am descoperit acest blog, este minunat. As vrea sa va intreb daca stiti unde as putea sa trimit un cv pt Gulf Air sau Royal, daca recruteaza o anumita firma

Renata said...

Buna Monica!
Am fost selectata de catre cei de la Qatar pentru postul de stewardesa. De atunci au trecut 6 luni iar intre timp m-am casatorit. Desigur, asa cum am considerat normal, i-am anuntat dar nu am primit niciun raspuns.
Ieri am primit un telefon din partea celor de la Qatar pentru a stabili o intalnire. Crezi ca mi-ar afecta aceasta casatorie sansa de a obtine postul? Cunosti cumva aceste reguli?
Pentru ca am citit foarte multe pareri ale persoanelor care lucreaza pentru Emirates insa cu privire la cei din Qatar nu prea:).
Multumesc

Unknown said...

scuze dar nu stiu nimic despre qatar..

lavinia said...

Buna, sti cumva cand vin cei de la Emirats pentru recrurari? N-au mai venit din februrie. Multumesc.

olteanu roxana said...

buna tuturor..si buna si tie monica! nu as vrea sa aplic prin intermediul celor de la lalsat..pot aplica online direct la ei pe site?doar ca nu stiu cum exact..nu au scris cand vin in romania! sunt din iasi,imi doresc sa ajung la emirates.pozele pe care le trimit trebuie sa fie profesionale? cea cu tot corpul?sau e buna si una facuta ...in casa?cum pot afla cand ajuns in romania? si cum pot trimite cv-ul direct la ei? de exemplu pe site-ul lor apare ca vin la milano...si poti aplica cv-ul acolo...dar in romania nu apare...oricum controlez zi de zi!

roxana olteanu said...

nu stiu nici eu lavinia cand ajung cei de la emirates..dar ai depus cv? te poti prezenta la interviuri fara invitatie?direct cu cv-ul?

Unknown said...

Draga Monica, am atatea intrebari incat cred ca mi-ar lua zile intregi sa ti le pot pune pe toate. Ma gandesc serios sa devin stewardesa pt ca pana in prezent e sigurul lucru pe care ma vad facandu-l in viata cu pasiune. Sunt curioasa dupa ce trimiti mailul cu Cv-ul si pozele acelea, in caz ca ti se ofera sansa sa vii la interviul cu Laslat...unde va avea loc? Se tine in Ro sau e nevoie sa merg tocmai in Dubai pt un interviu? Deasemenea, daca treci toate interviurile despre care ai scris, iti vor plati cei de la Emirates cursul de stewardesa? Momentan am doar 20 de ani, si urmez o facultate de limbi straine(engleza-italiana) si am inteles ca trebuie sa ai minim 21 de ani pt a fi recrutata...asa ca sunt inca chill, dar pe pozitie:)
Iti multumesc anticipat pt raspunsul tau!

Anonymous said...

Buna! Sper sa imi acorzi cateva minute. Sunt foarte curioasa de anumite lucruri. In primul rand cati ani ai :) Reusesti sa ai o relatie? Daca ai lua-o de la capat, ai face la fel? Multumesc anticipat!

Gabriela said...

Buna, stie cineva daca cei de la emirates vin la Bucuresti in 2014?

Unknown said...

Gabriela, Fly Emirates o sa ajunga in Sofia pe 22 Feb. In Romania nu stiuc e sa spun, inca nu s-a postat nimic.

Anonymous said...

Fetelor ma intereseaza si pe mine cum sa ma imbrac pt poza?Am citit tot felu ca la cea tip pasaport sa porti ruj rosu iar la cea cu tot corpul fista,etc...nu pot fi poze cu tinute normale?nu bussines?Multuu

Gabriela said...

Mersi! Sper sa ajunga si anul asta in Bucuresti :D

Anonymous said...

Salut fetelor! Si eu vreau sa-mi trimit cv-ul pt Emirate. Oare este tarziu sa-l mai trimit? Am si mari emotii cu limba engleza, o vorbesc la nivel mediu, inteleg tot perfect, numai sa ma exprim imi este mai greu(vorbesc rusa si franceza bine, dar nu cred c aare vreo importanta :(. Stie cineva cand vor veni si in Romania? ca sa stiu cat timp mai am ca sa ma pregatesc la engleza. Am oare vreo sansa cu engleza la nivel conversational mediu?

Anonymous said...

Sunt interviuri intre 14-16 feb dar pentru Ground Staff la Emirate, nu pentru Cabin Crew

Unknown said...

Buna fetelor ! Pe 22 februarie este un OD Emirates la Sofia. Este cineva interesat/a sa vina?

Unknown said...

Mergi la Sofia???.multa bafta daca da :)

Anonymous said...

Uff.....se mai stie ceva de venirea Emirates in Romania anul asta pentru postul de cabin crew? Oare mai vin vreodata? :)

Anonymous said...


Stie cineva daca pentru aplicarea la un job de cabin crew la Emirates trebuie sa ai pasaport sau poti sa-l faci mai tarziu in cazul in care esti acceptat. Multumesc anticipat

Raluca said...

Buna, Monica, mi-ar fi de mare folos daca mi-ai raspunde la aceasta intrebare. Sunt lamurita cu tot ce inseamna interviul pentru Emirates, pe care il voi sustine peste o luna la Sofia. O singura nelamurire am: eu am carii pe masele, care, evident, nu se vad atunci cand rad sau vorbesc. In rest, toti dintii sunt perfecti si albi. Problema este ca nu voi avea timp sa mi le tratez pe toate pana atunci. Cred ca va fi un motiv de respingere aspectul asta, sau nu? As prefera sa mi le tratez dupa interviu, dar nu as vrea sa dau cu piciorul pentru asta, mai bine ma programez la 10 medici in acelasi timp. Multumesc mult. Multa bafta si sincere felicitari pentru ceea ce ai realizat! tE PUP!

Raluca said...

Ah, si inca ceva foarte, foarte important. Interviul il sustinem de la cap la coada in limba engleza, nu? Pentru ca eu voi merge la OD la Budapesta. Multumesc mult, inca o data.

Unknown said...

Raluca, nu se uita nimeni cu lupa..cu siguranta nu e un motiv de a te respinge. Probabil ca va trebui sa le faci la un moment dat dar nu-ti face griji din cauza asta. Multa bafta!

Madalina said...

Buna Monica. Te apreciez mult pentru ceea ce ai reusit sa faci. Mi-ar placea si mie sa particip la interviu, dar cu ambele maini ating 208 cm, iar daca intind doar mana dreapta ating 211 cm. Crezi ca am vreo sansa?

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 201   Newer› Newest»